Construction begins on the new Willow Street-Bramhall Park Restroom, Concession & Storage Building Project

Planned structural changes are now underway in Willow Street-Frank Bramhall  Park, as seen during early October to November 2016 .  Construction of the new Restroom, Concession & Storage Building Project started breaking ground on Columbus Day (Monday, October 10, 2016).

Mayor Liccardo and San Jose City Councilmembers voted in favor of Agenda Item 5.1: “Report on Bids and Award of Contract for the 7855 – Bramhall RestroomConcession-Storage Building Project” at the San Jose City Council Meeting for August 9, 2016.

Stakeholders for a Safe Green Village (SGV) had known of no public outreach or notification to area residents, especially those adjacent and nearby the park itself, even prior to the City Hall decision.  

Stakeholders SGV started taking significant note of issues in the park as of May and June 2016,  addressing the related topics in partnership with Willow Glen Neighborhood Association (WGNA) as of June and July.  The two organizations have written position papers and emails to the San Jose department of Parks, Recreation, & Neighborhood Services (PRNS), city officials, electoral candidates, and other neighborhood leaders.  (See here).

Construction of the new concession is expected to be finished sometime by winter 2017 (possibly January or February 2017 by soft estimates).

On Thursday 10 November 2016, at the board meeting of Willow Glen Neighborhood Association (WGNA), Dave Mitchell made a presentation in response to park issues.   He is the Planner/Project Manager for Frank Bramhall-Willow Street Park at the Department of Parks, Recreation & Neighborhood Services of the City of San Jose.

In the original information shared with Stakeholders SGV and WGNA, it was stated by PRNS in the mini-plan set and budget schedule of the Bramhall Park Restroom and Concession Building project that the initial cost would be $1,200,000.  See here on pages 38 to 54 of the Stakeholders SGV presentation (July 2016) for earlier details.

But, as of 10 November 2016, Dave Mitchell stated in his presentation to WGNA that the revised cost will now be “$1,116,524 + $111,652 + $415,824 = $1,644,000”.  The job was contracted and approved to Tucker Construction Construction on 09 August 2016.

[Editor’s note: this article was originally drafted on October 11, and posted on November 11.  It has since been updated, revised and re-posted.  The last revision was made on 17 November 2016].

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s